Ida

Vem är Ida och hur känner ni varandra?

Ida är vår svärdotter och hon är gift med vår äldsta son. Hon är en kreativ person som har en egen stil med en ”touch” av något väldigt speciellt. Det är svårt att sätta fingret på! Stilen är väldigt avslappnad och välkomponerad, samtidigt som färgvalen känns spännande. Hon gillar att kombinera färger, mönster och material, och gör det på ett personligt sätt som bara är hennes. Hon är mångsidig och modig, och det vi tycker vi är inspirerande!

 

Vi träffade henne första gången i London. Där var Ida ute en hel del med sina vänner, medan hon och vår son pluggade i England. Vid ett tillfälle när vi besökte dem började vi diskutera hur en bra sko ska vara och kännas. Många vill ha en sko med hög klack för att få den där känslan av att vara festfin. Andra har samma behov av att få känna sig fina, utan att vilja eller kunna ha skor med en hög klack. Där föddes idén till modellen Ida och att den skulle finnas i tre olika klackhöjder. En sko som är lika snygg oavsett klackhöjd. Något som passar alla.

 

Hur tänkte ni?

Det är faktiskt hyfsat enkelt att göra en snygg högklackad sko. Det svåra är att åstadkomma en motsvarande känsla och look på foten när skon är lågklackad. Men det tycker vi kommer fram på ett väldigt bra sätt på den här modellen. Du kan få den att se väldigt elegant ut, men den blir också otroligt modern och snygg med helt vanliga jeans och en t-shirt. Den blir vad du gör den till.

Rent tekniskt ger den här modellen stöd åt foten, vilket är oerhört viktigt. Skon är skuren högt upp, så att foten kommer längre in. Många sandaletter är skurna för långt ner vilket innebär att sömmen hamnar precis på tårna, vilket kan vara väldigt problematisk. Remmen löper runt hälen, och det gör mycket för passformen. Något som är fiffigt är att det finns en söm mellan varje befintligt hål i remmen. Det gör att du kan kapa av den precis jämte sömmen och fortfarande få en snygg kant. Du slipper ha en lång rem som hänger när du går, och som påverkar helhetsintrycket av skon.

När det gäller klackhöjderna så upplevs de inte vara så höga när de sitter på foten, som de ser ut. Faktum är att Ida Plateu bara har en nivåskillnad på 5 cm, precis som mellanvarianten. Det beror på att du har en påbyggnad under främre delen av foten också. En del känner sig inte bekväma med att komma upp i den totala höjden som det faktiskt blir i Ida Plateu. Då är något av de två andra alternativen att föredra. Men vi rekommenderar att prova dem alla innan du bestämmer dig! Vi har haft fantastiska ”halleluja” moments med kunder som inte har kunnat ha klack på 30 år, som kommit hit och satt fötterna i ett par Ida. De vill ofta inte ha något annat hädanefter. Den breda klacken och justerbara remmen gör att du känner dig stabil och balanserad. Du är trygg i skon vilket gör att du kan dansa i den hur länge som helst.

 

Ida Plateu Black Nubuck 

När kan den användas?

Särskilt vid festliga tillfällen, alltså middagar, utgång och evenemang. Men det är många kunder som använder den som sommar sandalett. Den passar i alla sammanhang där du behöver en nättare sko. Alla klackhöjderna är populära som bröllopsskor! Vi har själva varit förvånade över hur många det är som har köpt skorna i svart, året om, till just sitt bröllop. Den blir genast väldigt effektfullt mot en vit klänning.

Den yngsta kunden som köpt ett par är 16 år, som vi kommer ihåg. Den äldsta är 80 plus, så det är ett stort spann! Många kunder tycker om den här modellen. Det gör vi också, men vi kanske är något partiska. Vi tycker nog särskilt bra om den för att vi tycker om Ida väldigt mycket.

 


Äldre post Nyare post