Om oss

Måste man välja en bra eller en snygg sko?

Med passion för skor av alla sorter och ett behov att få bra skor som är snygga och användbara, formades sakta tanken om att göra det själv. Först startade vi upp Skodesignutbildning på Nordisk Designskola.
Det måste gå att göra snygga, moderna skor som är bra för foten. Varför kunde jag och många med mig inte finna skor som man både kan arbeta och vara snygg i? Det måste finnas fler än jag med behov av klassiska pumps i olika klackhöjder. Samma komfort i sandaletter som i stövletter. Det måste finnas fler som vill få i sina inlägg i snygga skor. Det måste finnas fler som har en större och en mindre fot. Det måste finnas fler som har behov av att kunna variera storleken ett halvnummer. Jag ville ha kromfritt skinn, skinn som tål att lästas, skinn som passar fötter och andas, skinn som formas efter min fot istället för att foten formas efter skon.
Lösningen blev Minna Heino, ett varumärke där vi fokuserar på lösningarna till dessa frågeställningar för både män och kvinnor. Vi ville bevisa för oss själva att det gick att producera och sälja skor som tar ansvar. Våra skorna skulle passa för många olika tillfällen. Ta ansvar för estetiska behov, användarvänlighet, för miljön avseende både natur och människor.
Välkommen att prova!
- Minna Engström Heino