Om oss

En bra eller en snygg sko. Måste jag välja?

 

Vi har alltid haft passion för skor av alla sorter. Men det har alltid varit svårt att hitta skor som passar våra egna behov. Vi ville ha kromfritt skinn. Skinn som tål att lästas och som andas. Skinn som gör att skon formas efter foten, i stället för att foten formas efter skon. Ofta måste du kompromissa med antingen estetik eller komfort, och det vill inte vi.

Det måste gå att göra snygga, moderna skor som är bra för foten. Varför är det så svårt att få tag på? Det finns säkerligen fler än vi med behov av bekväma, klassiska skor i olika klackhöjder. Samma komfort i sandaletter som i boots. Visst finns det fler som vill ha plats för ilägg i ett par riktigt snygga skor? Fler som har en större och en mindre fot, och som har behov av att kunna variera storleken ett halvnummer? Med en önskan om att få bära bra skor som är både snygga och användbara, formades sakta tanken om att göra dem själva.

Vi startade varumärket Minna Heino. Ett lifestyle brand som tar ansvar för kvalitet, estetiska behov och användarvänlighet, men även för miljön. Både avseende natur och människor. Vi vill att våra produkter ska gå att nyttja länge. Att framtida generationer kan ta fram och använda exempelvis ett par skor som du haft som ung. Vi tänker gå långt, och det första steget blev skor. Anledningen till det är att vi ville bevisa främst för oss själva att det går att producera och sälja skor som tar ansvar. Vi erbjuder omsorgsfull klassisk estetik med en twist. Våra skor passar för många olika tillfällen. Hela dagen, varje dag.
Välkommen in och prova!
 - Minna och Bengt Engström Heino