Marie Louise

Vem är Marie Louise och hur känner ni varandra?

Marie Louise är en vän till oss som jobbade hos oss på Nordisk Designskola. Vi kompletterade varandra väldigt bra och hon har liksom en härlig konstnärlighet och kreativitet som person. Samtidigt är hon också är otroligt strukturerad och systematisk i sitt sätt att arbeta och vi jobbade otroligt bra tillsammans. Framför allt hade vi väldigt roligt ihop. Hon har en väldigt cool stil och bär ofta herrsko-inspirerade, låga skor. Går det att göra en typisk, klassisk herrsko med en lite högre klack? Ja, det gjorde det.

 

Hur tänkte ni?

Tanken var att göra en androgyn sko som ett alternativ till pumps. Något som varken är för feminint eller för maskulint. Den finns någonstans mitt emellan. Den är välbalanserad och lätt att gå i med en klack som är 4 cm hög. Trots klacken har du ändå tyngdpunkten på hälen. Det gör att du känner dig bekväm och kan gå långt i den. Skon har snörning som knyts högt upp, vilket ger dig bra stöd på rätt ställe. Den är nätt i sina linjer men ändå rymligare inuti än du förväntar dig. Det, tillsammans med den snälla klacken gör att skon passar fler. Resultatet blev en mångsidig sko, som egentligen inte behöver en outfit för att se bra ut.

 

Modellen är också lite speciell eftersom den är inspirerad av- och har sin historia ifrån femtiotalet. Särskilt ”Jazz”, den som är svartvit. Kontrasten mellan svart och vitt blir genast väldigt dramatisk och den ser faktiskt jazzig ut. Men den här skon är uppseendeväckande, även när den är enfärgad. Vi har ju den till exempel i helsvart, ”Black Leather and Nubuck”. Där blandar vi nubuck, som påminner om mocka, med läder för att få en fin kontrast i textur. Den är lite kaxig, men samtidigt så makalöst skön att gå i.

 

Marie Louise Black Leather and Nubuck

 

När kan den användas? 

Skon lämpar sig för dig som vill ha en lite mer dressad look, men inte vill kompromissa med komfort. Den passar in i de flesta sammanhang, både till vardags och på fest. Du kan dansa i dem hela kvällen, och sedan gå bekvämt hem i dem när baren stänger. Det är även en fantastisk mingel-sko, eftersom du kan stå i dem hur länge som helst! Minna älskar de här skorna och hon kallar dem sina ”walking-skor”. Framför allt de svartvita. Hon bär dem till exempel på mässor där hon vet att hon kommer gå upp emot 12 000 steg, och där hon spenderar hela dagen på fötterna.

 

Den här modellen på sko får dig att verkligen sticka ut och lämna ett intryck, utan att på något vis konkurrera med dina kläder och accessoarer. Precis som Marie Louise är skon både kreativ och konstnärlig, men samtidigt dressad och proper. Modellen är en hyllning till henne, och ett kvitto på att hon lämnat ett bestående intryck hos oss.

 

 


Äldre post Nyare post